Luistervoorbeeld

Het verhaal van Sinterklaas

Auteur Sjoerd Kuyper
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 12m 28s
€ 4,99

Beschrijving

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas geluisterd hebt, weet je alles.

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 1 december 2020
ISBN 9789047630555
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12m 28s
Bestandsgrootte 23 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper (1952) is al ruim veertig jaar schrijver en schreef meer dan veertig boeken, waarvan vele zijn bekroond en verschillende verfilmd. Zo maakte Het zakmes furore als televisieserie en als bioscoopfilm, samen goed voor maar liefst veertien prijzen, waaronder een Emmy Award. Bekend zijn ook zijn boeken over Robin. Vier met een Griffel bekroonde Robin-boeken werden gebundeld in De grote Robin, en ook het laatste deel, O rode papaver, boem pats knal! werd met een Zilveren Griffel bekroond.

Op 27 september 2012 werd het gehele oeuvre van Sjoerd Kuyper bekroond met de Theo Thijssen-prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor kinder- en jeugdliteratuur, die sinds 1988 wordt uitgereikt door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.

Daarnaast schrijft Kuyper diverse prentenboeken en gedichten. De jury van de Theo Thijssen-prijs prijst dan ook de wijze waarop Sjoerd Kuyper als schrijver in alle genres de juiste woorden vindt. ‘De auteur kan moeilijke en grootse dingen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje.' aldus de jury.

Toon aanbod